Lepas buat biskut koko tu...I gedik pulak nak buat biskut corflakes. lagi pun cornflake kat rumah nie dah masuk fasa LEMAU... so sayang ler nak buangkan. so, I buatlah biskut corflakes. I ikut resipi nie. Tapi ada buat sedikit modifikasi. First tak bubuh milo. No dua, I bakar. No 3, I campur appricot, cranberries ngan kacang. Hehehehe.... Bakar 5 minit jek pada suhu 180C.
Bahan-bahan ( 10 orang )
- 100 Gram Mentega
- 100 Gram Cornflakes
- 100 Gram Serbuk Milo
- 4 Sudu Makan Golden Syrup
Cara-cara
- Cornflakes di hancurkan (sederhana) disimpan di tempat bekas
- Masak mentega hingga cair di api yang sederhana besar
- Sudah cair masukkan golden syrup (kacau hingga sebati)
- Masukkan Milo (Kacau hingga sebati)
- Bila sudah sebati tuangkan kedalam bekas cornflakes yang telah dihancurkan.
- Bulatkan lah semasa masih panas.
- Bila dah selesai masukkan kedalam peti sejuk (lagi sedap)
PS: kalau tak mau milo berketol-ketol, larutkan milo ngan sedikit air
No comments:
Post a Comment